Home Page

Marte Röling - Portretten van een Liefde

Henk Jurriaans

met Marte Röling 

Krijg je een indruk van het formaat

In de Fundatie in Zwolle is een prachtige tentoonstelling van portretten van Marte Röling. Vooral door het formaat en de eindeloze herhaling van dezelfde kop komt het indrukwekkend over. Op memoblokjes-formaat is het een schets Op 2 x 2 meter is het iets heel anders. Leuk contrast met Jasper Krabbé met zijn 200 zelfportretten.

Uit de wervingtekst:

"Vijfenvijftig portretten van bijna twee bij twee meter van Henk Jurriaans vormen het middelpunt van de tentoonstelling Marte Röling - Portretten van een Liefde, die vanaf 19 januari 2010 te zien is in Museum de Fundatie. Henk Jurriaans en Marte Röling waren 36 jaar samen toen Jurriaans in 2005 overleed. Marte Röling schilderde zijn portretten in de jaren daarna. Het is haar persoonlijke relaas van een grote liefde."

Weblog

Een ouderwets Weblog ... Even de dag overdenken ... Even de week doornemen

Portrettisten NU

Piet van den Boog

Milan

Olieverf op doek

Indrukwekkende portretten in verschillende stijlen. Misschien toch maar eens die kant uit een cursus volgen. Met een portret is toch meer mogelijk dan ik dacht

Uit de Wervingstekst:

"Portrettisten Nu toont vanaf zaterdag 30 januari werk van Bianca Berends, Marike Bok, Piet van den Boog, Erik Bosma, Annemarie Busschers, Dora Carpentier, Daan van Doorn, Sam Drukker, Jacques Grégoire, Ellen de Groot, Jurriaan van Hall, Annelies Hoek, Erik de Jong, Mat Kissing, Judith Krebbekx, Dorine Kuiper, Judith Lansink, Urban Larsson, Frank Leenhouts, Marjolein Menke, Ab de Nijs Bik, Eva Ooms, Marisa Polin, Stijn Rietman, Joop Rubens, Roderik van Schaardenburg, Ans Schumacher, Dick Stapel, Janneke Viegers en Robert Vorstman. De tentoonstelling vormt een pleidooi voor de hedendaagse portretkunst en is samengesteld door kunsthistorici drs. Cathinka Huizing en drs. Harriet Stoop-de Meester."