Home Page

Connected! leiderschap

Vandaag een Mini-seminar: Connected leiderschap in Noordwijk ... mooie dag voor een miniconferentie aan zee ...

Uit het programma:

"LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en Hyves: miljoenen mensen zijn virtueel met elkaar verbonden. We leven in een open en onbegrensde wereld van samenwerking, creativiteit en communicatie. De macht over de markt verschuift van bedrijven naar deze sociale netwerken. Bedrijven verliezen de binding met klant en medewerker. Binnen deze organisaties moet dan ook een omslag gaan plaatsvinden: van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden. Maar hoe doe je dat?

Verschillende sprekers zullen elk op hun eigen wijze in gaan op het thema: Sociale netwerken & leiderschap. Theo Bovens, bestuursvoorzitter van de Open Universiteit en tevens kroonlid van de SER zal vertellen over zijn eigen ervaringen met social media en hoe deze in de organisatie ingezet worden. Brand Manager Bruno van de Laar en Manager Social Media Luuk Roestenberg van Zoover Media, zullen ingaan op hoe social media de klant tot de leiders in de reisbranche gemaakt heeft. David van Gent, Learning Partner IBM Benelux geeft een presentatie over leiderschap in de online gameomgeving World of Warcraft. En afsluitend zal Menno Lanting een korte toelichting geven op zijn recent verschenen boek Connect! Uw dagvoorzitter is Gertjan Geurts, nieuwe media professional bij de Baak".

Acqua Alta

De Reest

Acqua Alta in ons dorpje !!! De Reest is ver buiten haar oevers; een prachtig gezicht. Vanmiddag maar eens naar de andere kant van de rivier wat foto's maken om eens te schilderen.

Zo hoog heb ik het water zelden zien komen.

Texel

My Flickr Photos

De lente gevierd op texel. 's Ochtends op tijd weg en lekker uitwaaien op Texel. Het is prachtig weer en naarmate we het eiland naderen wordt het blauwer. Eysha mag eens een keer aan dek en vergroot haar fan-base. 

We gaan in een keer door naar de vuurtoren voor een lange wandeling. Eysha is uitgelaten en rent met haar balletje over de banken. We lunchen uitgebreid bij Paal 33 en wandelen daarna over het strand terug.

Door naar Paal 9 voor een tweede wandeling. We blijven er meteen eten met uitzicht op de zonsondergang; Eysha is uitgeput onder tafel in slaap gevallen

Hermitage a/d Amstel

Maurice de Vlaminck

1909

Small Town on the Seine

Vandaag naar de Hermitage geweest ... een aanrader. Erg mooie tentoonstelling. Met de audio-tour ca anderhalf uur. In Neva is het ook prima lunchen.

Van de site :

"Topstukken van Matisse, Picasso, Van Dongen, De Vlaminck, Derain en nog vele andere tijdgenoten schitteren van 6 maart t/m 17 september 2010 in de Hermitage Amsterdam in de tentoonstelling Matisse tot Malevich. Pioniers van de moderne kunst uit de Hermitage. Voor deze tentoonstelling zijn circa 75 schilderijen geselecteerd uit de Hermitage St.-Petersburg, die een van de mooiste collecties Franse schilderkunst ter wereld uit het begin van de twintigste eeuw herbergt. Behalve de wereldberoemde Franse meesters zullen ook even beroemde Russische tijdgenoten als Malevich en Kandinsky zijn vertegenwoordigd. Deze kunstenaars gelden met elkaar als de pioniers van het modernisme. Bijna alle getoonde werken behoren tot de vaste presentatie in St.-Petersburg"

Wintersport

Terug van een weekje wintersport in het Kleinwalsertal

De heenreis was een echt avontuur ... Veel sneeuw ! Bij Hoogeveen werd het wit en voor Duitsland werd het glad. Op de snelweg sneeuw, ijs en stukken schoon. Aan het einde van de dag bergop met de sneeuwkettingen om.

Maar het was de moeite waard ... een week lang mooi weer en prachtige wandelingen in de sneeuw. Mooi dal met veel mogelijkheden. Daar gaan we in ieder geval van de zomer nog een keer heen.

Lekker weekje ...


Een dagje Texel

Schapenboet

Prachtige dag ... ik ben met Eysha een dagje naar Texel. 

Op de boot bekruipt je vanzelf een vakantie gevoel. Voor Eysha is dat als ze het strand bestormt; weliswaar van land naar de zee, maar de snelheid en het fanatisme zijn overweldigend.

Binnen een kwartier heeft ze alle meeuwen van hun zandbanken verjaagd (Eysha stemt geen partij voor de dieren; typisch een Duitse herder - strand, kuilen, invasie, etc).

Lekker lunchen bij Paal 9 ...

Nog een wandeling toe en dan weer naar huis.

s'Avonds blijkt Eysha volledig uitgeput en slaapt de hele avond.

Verkeersregelaar

Hesje VKR

VKR = Verkeersregelaar

Dit is dus het wettelijke hesje

Vanavond cursus gehad en ben nu weer voor een jaar goedgekeurd verkeersregelaar. Sinds 2009 is er een officieel reglement voor verkeersregelaars; zowel de beroeps als de vrijwilligers, en daarin is de jaarlijkse cursus verplicht.

Twee mensen van de politie - dezelfde als de vorige keren - geven de cursus - met hetzelfde verhaal als de vorige keer ... maar goed ... ik ben weer helemaal bij, en kan weer een jaar mee.

Van de Overheid.nl: 

"Regeling van de Minister van Verkeer en Waterstaat houdende regels met betrekking tot de opleiding, de aanstelling, de examinering en de uitrusting van verkeersregelaars (Regeling verkeersregelaars 2009)."

Niet te lezen dus ...