Home Page

Innovator Shot

De Innovator Shot was een succes … de formule klopt … nu de fan-base uitbouwen!

Een Innovator Shot is een vernieuwende, verrassende bijeenkomst met thema's gericht op Marketing, Strategie en Innovatie. Innovator Shots zijn inspirerende bijeenkomsten rond een actueel thema.

Een Innovator Shot is:

 • in de regio (de bijeenkomsten zijn altijd bij u in de buurt)
 • eind van de middag (van 15:30 tot 18:00)
 • een klein gezelschap (Maximaal 20 personen)
 • niet duur (ongeveer kostendekkend)
 • een lijst met potentiële partners (adressen van adviesbureaus)
 • kennismaken (altijd gesprekspartners over het onderwerp aanwezig)
 • een verrassende locatie (we proberen u elke keer te verrassen)
 • direct toepasbaar resultaat (de volgende ochtend kunt u direct aan de slag)
 • Gewoon een keer doen !

meer info

Kennispoort

ddb64a37b2538537221971992285f673 normal

Lezing gehouden bij Kennispoort in Zwolle …

Een verhaal van ongeveer een uur over Business & Verdienmodelllen en daarna vier paralellsessies met het Businessmodel Canvas.

Zéér geslaagd ...

de Suikerberg

1.jpg

Na de film - Midnight in Paris - lekker lunchen in Villa Suikerberg.

Ruim de moeite waard … deze houden we op ons lijstje !!!

Sinds 1 Augustus geopend.

Goede Clubsandwich …

Wel erg kleine stoeltjes.

Midnight in Paris

MV5BMTM4NjY1MDQwMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTI3Njg3NA@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Het gemeentebestuur van Parijs – of welke instantie het ook is die over het promotiebudget gaat – kan tevreden zijn: Woody Allen, die de laatste tijd graag op uitnodiging werkt, maakte van de openingsbeelden van Midnight in Paris de mooiste reclamespot die je maar kunt verzinnen. Hij laat monumenten, pleinen, fonteinen, terrassen en straten zachtjes flonkeren in gouden licht; het verlangen naar pure schoonheid druipt er vanaf. Daarop volgt een verhaal dat die melancholieke toon weliswaar voortzet, maar waar gelukkig toch ook veel om te lachen valt

Romanschrijver Gil (Owen Wilson) heeft het gevoel alsof hij thuiskomt, als hij voor een kort verblijf arriveert in de Franse hoofdstad. De stijl, de grandeur, de gebouwen die historie ademen; het is allemaal zoveel anders, zoveel mooier dan in Amerika. Zijn verloofde Inez (Rachel McAdams) is veel minder onder de indruk, en dat geldt nog sterker voor zijn stinkend rijke schoonouders, die het tripje betalen.

Dat Gil en Inez het moeilijk zullen hebben om samen de eindstreep van dit verhaal te halen, is direct duidelijk. Zij is nuchter, kordaat en op comfort gesteld, hij zit vol donker, onbestemd verlangen naar meer – nee, deze mensen zijn beslist niet voor elkaar gemaakt.

Creatief met QR

QR-Codes-Are-Gaining-Strength

QR-code, de tweedimensionale barcode die de smartphone als scanner gebruikt, staat voor een doorbraak. Kijk hier hoe marketeers, adverteerders en uitgevers er volop mee experimenteren.

De Quick Response-code, een vierkant hokje van minimaal twee bij twee centimeter, bevat in zijn blokjes voldoende gecodeerde informatie om de smartphone bijvoorbeeld naar een webadres te leiden. Liefst van een mobiele site waar iets te halen valt: wie de moeite neemt om te scannen, dient daarvoor beloond te worden.

http://bit.ly/ujWvc4

"de Associatie" - een innovatief collectief

Zeven ambitieuze ondernemers uit Noord Nederland hebben de handen ineengeslagen en een maatschap gevormd. Als naam is voor "de Associatie" gekozen. 

De Associatie wil een deskundige en betrouwbare partner zijn voor opdrachtgevers uit de publieke en private sector en een zinvolle bijdrage leveren aan maatschappelijke en organisatorische problemen.

trbdorp.jpg

De maatschappelijke ontwikkelingen vragen een steeds intensievere rol van organisaties die een relevante rol willen en kunnen spelen in het krachtenveld tussen overheid en bedrijfsleven.

De Associatie wil en kan die functie vervullen. Zij doet dit niet alleen door haar kennis,ervaring en netwerk beschikbaar te stellen voor opdrachtgevers,maar tevens haar verantwoordelijkheid te nemen voor de feitelijke realisatie van de doelstellingen van haar opdrachtgevers.

De Associatie is een groep van deskundige, specialistische adviseurs die zich realiseren dat zij als groep meer waarde vertegenwoordigen dan als individu.

De Associatie wordt gevormd door:

Trainstorm Utrecht

139063564232163330

Leuke sessie … 

Lees de belangrijkste foto's, tweets en filmpjes over #trainstorm2030 op een rij in Storify via http://t.co/e73RGcb9

Wordt vervolgd ...

R.E.M.

imgres

R.E.M.

Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011

Mooie afsluiting van een mooie carrière.

Goed besluit om te stoppen … het sprankelende was er wel van af.

Ben benieuwd naar hun score in de top 2000 dit jaar … 


Trainstorm

Een interessant initiatief op dinsdag 22 november: Trainstorm 2030, een crowdsourcing event dat in vier sessies op verschillende lokaties in Nederland op zoek gaat naar een gedeelde visie over werken, communiceren en reizen (commuting) in de toekomst.

Op een viertal locaties in Nederland worden presentaties gehouden door visionairs op het gebied van werken, vervoer, technologie en algemene trends & ontwikkelingen. Gevolgd door een paneldiscussie met het live publiek en het remote publiek (via livestreaming).

Na iedere sessie gaat het ‘Trainstormgezelschap’ met de trein al twitterend, bloggend en mindmappend op pad, steeds verder bordurend op het eerder besprokene om uiteindelijk aan het einde van de dag tot een gedeelde, crowdsourced visie te komen (Trainstorm).

de Associatie

Associatie

001

Na een heel rijtje met namen is onze maatschap in oprichting toch "de Associatie" geworden. De domeinnaam is geclaimd en de site in de lucht.

De Associatie heeft even een ruw template gekregen en de inhoud wordt verzameld.

Nu maar eens afwachten hoe snel iedereen is … toch wel een beetje een test hoeveel energie iedereen er in wil stoppen.

LOGO ??? associeren ... verbinden … samenbrengen ??? Paperclip, nietje, speld

de Hollebol

30008_0_4c7ed98546300444d7bd40cebab6dd84.jpg

Nieuw in den Burg sinds 2010:

Met de naam van De Hollebol komt de historie van Den Burg weer enigszins tot leven. Het plein voor het nieuwe centrum heette in vroeger tijden zo.

In 1951 werd er in het park een speeltuin geopend en  konden gezinnen voor 15 cent per week lid worden van de vereniging De Hollebol. De architectuur en inrichting van de nieuwe Hollebol zijn geïnspireerd op de Jugendstil en Art-nouveau van de jaren 1900-1930

Leuke tent ...

Fototentoonstelling 2

03-IMG_2743-tpoty.jpg

Foto's in de Hollebol

 • Ruth de Ruwe
 •  René Pop

Mooie tentoonstelling.

We krijgen alle twee koopneigingen. Er zitten werkelijk prachtige foto's tussen.

Texel, New York, Beren ...

Natuur en en Reisfoto's

Klif 23

fotopandgroot.jpg

Bijna onze laatste avond alweer …

Nog even lekker eten bij klif 23.

Op fietsafstand ...

Paal 9

logo paal 9

logo paal 9

Paal 9 is onze favoriete strandtent.

Lekkere kaart en een "losse" bediening. Even uit de wervende teksten:

Het Texelse strand, met name het zuidelijke deel daarvan, is misschien wel het mooiste en meest ongerepte strand ter wereld. Op het strand bij Den Hoorn vind je rust, ruimte en een weids uitzicht.

Iets ten zuiden van strandopgang paal 9 begint 'de Hors', één van de weinige gebieden in Nederland waar de duinen nog natuurlijk ontstaan en verdwijnen. Over deze enorme vlakte kun je uren zwerven zonder iemand tegen te komen. In het achterliggende duingebied grazen Hooglanders en zijn mooie wandelpaden.

Tussen dat prachtige strand en duingebied, met uitzicht op zee, staat ons paviljoen Paal 9. In het houten paviljoen voelt iedereen zich thuis; jong, oud, Tesselaar of toerist (of iets daar tussenin). Na een frisse winterwandeling, na een warme stranddag; hier is het altijd goed toeven. Vlij jezelf neer op een loungebanken, bestel een Tessels biertje en zie de zon in de zee zakken. Of kom opwarmen bij de houtkachel met een mok chocolademelk met slagroom.

de moksloot

web.jpg

Vandaag een wandeling langs de Moksloot.

Parkeren bij de Mokbaai … en op naar Paal 9. Het is een prachtige wandeling langs door een mooi natuurgebied. Een smal kronkelpad gaat eerst door een Vlierbos en dan door de duinen.

Bij Paal 9 houden we een lange pauze. 

Met Texels Bockbier in de benen leggen we de terugtocht sneller af dan de heenreis. Dichter langs de Moksloot dan heen en een stuk opener.

Het smalle gedeelte van de Moksloot wordt uitgebaggerd. Zo te zien was het hard nodig.

Net voor donker zijn we weer terug aan de Mokbaai. Kunnen we nog net de zon onder zien gaan.

Strandpaviljoen Beach Inn … paal 21

Leuke tent ...

Paal 21 is zowel gelegen aan bos, zee, duin als aan het schitterende natuurgebied De Muy.  Met zijn vele wandelroutes is De Muy een ideale stek voor een dagje ongehinderd genieten van het vaak zo drukke eiland. Voor de echte wandelfreaks lopen er vanaf De Muy diversen paden door naar de mooiste natuurgebieden van Texel.


de slufter

web.jpg

Eerst een bakkie bij Paal 21. 

Een lange wandeling naar de Slufter. Het is wat langer dan we dachten. We hebben tennisballen mee voor Eysha. Lekker gooien en rennen, maar dat wordt op een gegeven moment te gek. We doen de balletjes maar even weg … kan ze een beetje bijkomen.

Bij de Slufter veel vogels … mooi gebied … een aparte wandeling waard.

De volgende keer maken we een wandeling van de noordzijde van de Slufter.

Terug sluiten we af met een biertje en een borrelhapje bij Beach-Inn.

de Kastanjeboom

Kastanjeboom.JPG

NIEUW !!!

De Kastanjeboom … Bruintje Beer is niet meer.

Iets minder bruin, maar wel leuker … Zaterdag zaten we hier nog lekker op het terras, maar dat zit er vandaag niet meer in. 

Herfst op Texel

vuurtoren-texel-03.jpg

We zijn een weekje uitwaaien op Texel … inmiddels een vast jaarlijks evenement.

Leuke tenten:

 • Paal 9
 • Kaap Noord
 • de Kastanjeboom
 • de Hollebol
 • Klif 12
 • Klif 23

Lekker wandelen  en uitwaaien …

Vandaag hardlopen op het strand. We lopen van paal 9 tot paal 12 en weer terug. Eysha neem elk binnenzeetje in volle snelheid. De watervrees ebt snel weg. Golven zijn nog steeds héél spannend.

Kaap Noord … Paal 33

835629_1_detail.jpg

Kaap Noord … vroeger Paal 33 … is een stuk leuker geworden.

 • de openingstijden zijn voorspelbaarder
 • de Serre is mooi geworden
 • de bediening een stuk beter
 • de kaart smaakt ook beter
 • het is nu een echte, goede strandtent !

Komt steeds meer in de aandacht - en niet alleen bij ons. Altijd leuk wandelen hier. Vandaag was de hoofd attractie: een ZEEHONDJE

Klif 12

klif-12(w:400)(h:300)(p:restaurant,4546)(s:0)(c:0).jpg

Lang links laten liggen … ten onrechte

Theater Restaurant Klif 12

In Den Hoorn, het meest zuidelijke dorp van Texel, staat het enige theater van het eiland: Theater Restaurant Klif 12. Waar voorheen een oude bollenschuur stond, verrees in 1988 een nieuw theater restaurant, maar geheel in oude stijl met de karakteristieke kleine raampjes, gele stenen en Oudhollandse dakpannen.

Klif 12 staat al meer dan 20 jaar bekend om haar unieke Diner Cabaret. Tussen de gangen van het diner door kunt u genieten van een wervelende theatershow. Lekker eten in een goede sfeer en lekker lachen op de koop toe. Diner Cabaret is een bijzonder avondje uit!

Naast het Diner Cabaret zijn er het gehele jaar door cabaret- en  muziekvoorstellingen 

In Januari is hier de laatste voorronde van het Amsterdams Kleinkunst Festival

Solo … Robbert Jan Proos

robbert jan proos

robbert-jan-proos-468x700.jpg

Klif 12 … mooie en leuke voorstelling van Robbert Jan Proos: SOLO.

Een aanrader:

Momenteel speelt Robbert Jan de try-outs van "Solo" zijn nieuwste voorstelling. In deze show gaat hij op zoek naar het eenzaamste gevoel wat er is. Voorbeeld: Met een oneven aantal mensen Oud & Nieuw vieren en dan wordt het twaalf uur... 

Verder in deze voorstelling: Tante Febreze, LARP-en, Een palmboom, Een emotioneel afscheid, Kroaische sprookjes, Poetische momenten, Astrid Joosten, Scharrelbrocoli en een heel goeie aanbieding! 

De nieuwe show gaat op 24 April 2010 in premiere in theater Dilligentia in Den haag. Zorg dat je er bij bent want dat wordt natuurlijk een memorabele avond. 

Geen idee hoe zijn speellijst er verder uitziet … Ruim de moeite waard.